Syyttäjä, tuomari ja asianajaja Tampereella: kokemusta sadoista oikeudenkäynneistä – ja paljon muusta.

Olen asianajaja ja varatuomari Aleksi Pakkanen. Valmistuin oikeustieteen maisteriksi Turun oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2012. Valmistumiseni jälkeen osaamista ja työkokemusta on karttunut niin asianajotoimistoista, syyttäjän tehtävistä kuin tuomioistuimestakin. Nykyisin asuinpaikkakuntani on Tampere.

Heti valmistumiseni jälkeen aloitin työt pienessä asianajotoimistossa Tampereella. Pienen toimiston etuna oli, että toimeksiannot olivat hyvin moninaisia. Vastuuta annettiin ja toisaalta sitä oli myös otettava. Työviikkooni saattoi kuulua esimerkiksi rikos- ja riita-asioiden oikeudenkäyntejä, liikejuridiikkaa ja paljon muuta.

Jo opiskelujeni aikana olin kiinnostunut erityisesti oikeudenkäynneistä ja varsinkin rikosjuttujen hoitamisesta. Muutaman vuoden työskentelyn jälkeen minulle tarjoutui erinomainen mahdollisuus kihlakunnansyyttäjän tehtäviin. Ehdin työskennellä syyttäjänä noin vuoden. Tässäkin ajassa hoidin yhteensä noin 200 – 300 eri oikeudenkäyntiä. Syyttäjän työn itsenäisyys ja virkavastuu vahvistivat ja toisaalta syvensivät ongelmanratkaisukykyäni. Tämän lisäksi osallistuin syyttäjien peruskurssille, jossa kokeneet syyttäjät opettavat nuorempia kollegoitaan.

Syyttäjästä asianajajaksi

Syyttäjävuoden aikana kävi selväksi, että kokemusta kannattaa hankkia myös tuomarin tehtävistä. Tämä edellytti tuomioistuinharjoitteluun pääsyä eli auskultointia. Valikoiduin auskultoimaan 120 juristihakijan joukosta Pirkanmaan käräjäoikeuteen.

Auskultointivuoden aikana ratkaistaan niin riita-, rikos- kuin hakemusasioitakin. Pirkanmaan käräjäoikeudessa kukin auskultoija ratkaisee keskimäärin noin 1000 erilaista juttua. Auskultointivuoteni päätteeksi minulle tarjottiin käräjätuomarin määräaikaista virkaa käräjäoikeuden rikososastolta. Samaan tapaan kuin syyttäjävuotena, pääsin osallistumaan tuomarien peruskurssille, jossa kokeneet tuomarit opettavat nuorempia tuomareita.

Vuoden tuomarityöskentelyn jälkeen siirryin takaisin yksityiselle puolelle asianajotoimistoon Tampereelle. Samoihin aikoihin aloitin suorittamaan asianajajatutkintoa ja minulle myönnettiin asianajajan arvonimi tammikuussa 2018. Kyseisessä asianajotoimistossa työtehtäväni liittyivät edelleen enimmäkseen oikeudenkäynteihin, mutta myös liikejuridiikkaan liittyvät toimeksiannot lisääntyivät.

Asianajotoimisto Lakitalo – asianajaja Tampereella

Koko yllä mainitun ajanjakson olen toiminut myös sivutoimisena yrittäjänä. Yrittäjyys on antanut minulle käytännönläheistä kokemusta yrittäjyyden uhista ja mahdollisuuksista. Ehkä juuri tämän vuoksi päätin perustaa Tampereelle oman asianajotoimiston, Asianajotoimisto Lakitalon.

Olen erikoistunut oikeudenkäynteihin ja minulla on käytännön kokemusta sadoista oikeudenkäynneistä ja jokaisesta oikeudenkäynnin osa-alueesta. Asianajaja, joka on erikoistunut oikeudenkäynteihin, tietää yleensä kokemuksensa kautta tilanteet, joissa asiat kannattaa sopia. En ole tässä asiassa poikkeus.

Jämäkästä olemuksestani huolimatta olen sosiaalinen, kohtelias, rento ja hauska. Työssäni olen tarkka, perusteellinen ja suhtaudun jokaiseen asiakassuhteeseeni sekä toimeksiantooni vakavasti.

Vapaa-ajalla minut löytää usein Tampereen Hakametsästä; joko yleisön joukosta tai harrastekiekon parista.

Tarvitsetko osaavaa asianajajaa?

Katso kaikki asianajajapalvelumme!

Asianajotoimisto Tampereen Lakitalo Oy

Aleksanterinkatu 26 C 20, 33100

Tampere

Kysymyksiä?
Jätä alle tietosi, niin otamme sinuun yhteyttä