Kiinteistöt ja asuminen

Kiinteistöihin ja asumiseen liittyvissä toimeksiannoissa on usein kyse asunto- tai kiinteistökauppaa koskevista riidoista, eli siis kodista tai muuten rahallisesti merkittävästä omaisuudesta. Esimerkiksi kiinteistökaupan virhe tai asuntokaupan virhe on epämiellyttävä tilanne molempien osapuolten kannalta. Useimmiten toimeksiannoissamme on kyse esimerkiksi hometalosta.

Asunto- ja kiinteistökauppaa sääntelevät erityisesti asuntokauppalaki ja maakaari. Niin asuntokauppalaissa kuin maakaaressakin on samankaltaiset pykälät kaupan virheistä. Virheet voidaan jakaa laatuvirheeseen, vallintavirheeseen ja oikeudelliseen virheeseen. Laatuvirheellä tarkoitetaan myös salaista virhettä, mikä tarkoittaa sitä, että kumpikaan kaupan osapuolista ei ole tiennyt virheen olemassaolosta kauppaa tehdessään. Vaikka kyse onkin salaisesta virheestä, myyjä on vastuussa siitä ostajaan nähden tiettyjen edellytysten täyttyessä. Virhetilanteissa ostaja voi vaatia kauppahinnan hinnanalennusta, vahingonkorvausta ja jopa kaupan purkua.

Asunto- ja kiinteistökauppariitojen ohella Asianajotoimisto Lakitalossa on osaamista myös asuinhuoneistojen vuokrasuhteiden riitatilanteiden selvittämisestä. Yleensä näissä on kyse esimerkiksi siitä, että vuokralainen tulisi häätää vuokraamastaan asuinhuoneistosta. Häätöä koskevissa asioissa tulee olla huolellinen ja tarkka, koska kyse on kuitenkin vuokralaisen kodista.

Onko hankitussa tai luovutetussa kiinteistössä tai huoneistossa virhe? Menetteleekö vuokralaisesi tai vuokranantajasi laillisesti? Ota yhteyttä Asianajotoimisto Lakitaloon, niin selvitetään mitä asiassa kannattaa tehdä.

 

Ota yhteyttä Lakitaloon

Yhteystiedot

Lisää artikkeleita

24/03/2021
Identiteettivarkaus – mistä on kyse ja miten sen voi estää?

Identiteettivarkauksien määrä on noussut Suomessa räjähdysmäisesti: Yle uutisoi eilen 23.3.2021 nett...

03/07/2020
Force majeure ja korona, onko käsillä ylivoimainen este?

Koronaviruksen vuoksi asetetut poikkeustilasäännökset ja erinäiset rajoitukset ovat kuluvan kevään a...

30/08/2019
Velallisen epärehellisyys

Varsinkin yrittäjien on oltava varovaisia, jos yhtiö on ajautumassa konkurssiin. Velallisen epärehel...