Rikosoikeus

Tarvitsetko rikosoikeuden hyvin tuntevan asianajajan tueksesi oikeudenkäyntiin?

Tai herättääkö rikosoikeus muita kysymyksiä? Tulit oikeaan osoitteeseen. Me olemme edustaneet menestyksekkäästi niin vastaajia, eli syytettyjä, kuin asianomistajia, eli rikoksen uhreja, erilaisissa rikosoikeuteen liittyvissä asioissa. Tavanomaisten ja yleisten rikosasioiden lisäksi hoidamme myös laajoja rikoskokonaisuuksia, kuten liiketoimintaan ja ympäristöön liittyviä rikosasioita. Me Lakitalossa olemme rikosoikeuden asiantuntijoita.

Rikoksesta epäillyillä ja rikoksen uhreilla on oikeus käyttää asianajajaa jo poliisin kuulusteluissa. Esitutkintavaiheessa selvitetään rikosepäilyä ja kuulustelut voivat olla jopa koko rikosprosessin tärkein vaihe. Jo ennen ensimmäisiä kuulusteluja on tärkeä selvittää olisiko asiassa syytä vaatia niin sanottua tunnustamisoikeudenkäyntiä tai olisiko asia muuten päätettävissä sovinnollisesti. Edelleen ennen kuulusteluja on syytä käydä läpi tapahtumainkulkua ja arvioida kuulusteluissa esiin tulevia asioita.

Useimmiten syytetyillä tai rikoksesta epäillyllä on oikeus valtion kustantamaan oikeusapuun tai laissa tarkoitettuun puolustajaan. Tällaisissa tapauksissa valtio korvaa asiassa aiheutuneet oikeudenkäyntikulut tai ainakin osan niistä. Oikeusapu kattaa myös esitutkinnassa aiheutuneita kustannuksia. Rikoksen uhreilla on samankaltaiset oikeudet kuin epäillyillä ja tämän lisäksi aiheutuneita kuluja on mahdollista kattaa vakuutusyhtiön oikeusturvavakuutuksesta, joka yleensä kuuluu ainakin kotivakuutukseen.

Kun tarvitset rikosoikeuteen liittyvää asianajoa, ota yhteyttä Lakitaloon

Mitä aiemmassa vaiheessa asianajajamme saa tiedon tutkittavana olevasta rikosoikeuteen liittyvästä asiasta, sitä parempi lopputulos asialle saadaan. Jos haluat tehdä poliisille rikosilmoituksen tai tutkintapyynnön, olet saanut kutsun poliisin kuulusteluihin tai haasteen oikeudenkäyntiin, ota yhteyttä Asianajotoimisto Lakitaloon.

Ota yhteyttä Lakitaloon

Yhteystiedot

Lisää artikkeleita

24/03/2021
Identiteettivarkaus – mistä on kyse ja miten sen voi estää?

Identiteettivarkauksien määrä on noussut Suomessa räjähdysmäisesti: Yle uutisoi eilen 23.3.2021 nett...

03/07/2020
Force majeure ja korona, onko käsillä ylivoimainen este?

Koronaviruksen vuoksi asetetut poikkeustilasäännökset ja erinäiset rajoitukset ovat kuluvan kevään a...

30/08/2019
Velallisen epärehellisyys

Varsinkin yrittäjien on oltava varovaisia, jos yhtiö on ajautumassa konkurssiin. Velallisen epärehel...