Rikosoikeus

Tarvitsetko hyvän asianajajan oikeudenkäyntiin? Olemme menestyksekkäästi edustaneet niin vastaajia, eli syytettyjä, ja asianomistajia, eli rikoksen uhreja, erilaisissa rikosasioissa. Tavanomaisten ja yleisten rikosasioiden lisäksi hoidamme myös laajoja rikoskokonaisuuksia, kuten liiketoimintaan ja ympäristöön liittyviä rikosasioita.

Rikoksesta epäillyillä ja rikoksen uhreilla on oikeus käyttää asianajajaa jo poliisikuulusteluissa. Esitutkintavaiheessa selvitetään rikosepäilyä ja kuulustelut voivat olla jopa koko rikosprosessin tärkein vaihe. Jo ennen ensimmäisiä kuulusteluja on tärkeä selvittää olisiko asiassa syytä vaatia niin sanottua tunnustamisoikeudenkäyntiä tai olisiko asia muuten päätettävissä sovinnollisesti.

Useimmiten syytetyillä tai rikoksesta epäillyllä on oikeus valtion kustantamaan oikeusapuun tai laissa tarkoitettuun puolustajaan. Tällaisissa tapauksissa valtio kustantaa asiassa aiheutuneet oikeudenkäyntikulut tai ainakin osan niistä. Oikeusapu kattaa myös esitutkinnassa aiheutuneita kustannuksia. Rikoksen uhreilla on samankaltaiset oikeudet kuin epäillyillä ja tämän lisäksi aiheutuneita kuluja on mahdollista kattaa vakuutusyhtiön oikeusturvavakuutuksesta, joka yleensä kuuluu ainakin kotivakuutukseen.

Mitä aiemmassa vaiheessa asianajajamme saa tiedon tutkittavana olevasta asiasta, sitä parempi lopputulos asialle saadaan. Jos haluat tehdä poliisille rikosilmoituksen tai tutkintapyynnön, olet saanut kutsun poliisikuulusteluihin tai haasteen oikeudenkäyntiin, ota yhteyttä lakitoimisto Lakitaloon.

Lakitalossa alkuneuvottelu on maksuton

Ota meihin yhteyttä

Lisää artikkeleita

30/08/2019
Velallisen epärehellisyys

Varsinkin yrittäjien on oltava varovaisia, jos yhtiö on ajautumassa konkurssiin. Velallisen epärehel...

02/06/2019
Hyödyllisiä linkkejä

Internet on nykyisin täynnä erilaista tietoa. Oikeastaan voi olla niin, että tietoa löytyy jopa liik...

21/05/2019
Liiketoimintakielto

Suomen perustuslaissa on säädetty, että jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa vali...